KARIBU KARAMU

WORDT

KARIBU KWETU

Zoals iedereen gemerkt heeft is Karibu Karamu niet kunnen doorgaan. Zelfs niet in een zwaar afgeslankte vorm want corona blijft roet in het eten gooien. Vermits dit familiefeest een publiek opgebouwd heeft dat graag zelf de handen uit de mouwen steekt tijdens de talrijke workshops werd het extreem moeilijk om online iets op poten te zetten. Toch hebben we geprobeerd om een idee uit te werken en vandaar de naamsverandering. "Karibu Karamu" betekent in het Swahili 'welkom op ons feest' maar vermits het feest niet door mag gaan is het "Karibu Kwetu" geworden wat 'welkom bij ons' betekent. Een workshop die je thuis in je eigen bubbel kunt verwezenlijken als het ware.

Het idee erachter is dat we samen een dorp gaan bouwen waar plaats is voor iedereen. Eenieder die graag wil meewerken aan deze creatieve opdracht knutselt een huis in elkaar met wat je thuis vindt. Iedereen heeft wel ergens een schoendoos of een stuk karton of lege wc rolletjes liggen. Klei, kurken, prikkertjes, lapjes stof zijn andere materialen die gebruikt kunnen worden. De enige beperking is de afmeting om ervoor te zorgen dat straks alles bij elkaar past. We spreken hierbij af dat een huis van één verdieping ongeveer de grootte heeft van een schoendoos. Zie hiernaast en hieronder enkele voorbeeldjes.

Stel jezelf enkele vragen vooraleer te beginnen. Zoals:

  • Hoe ziet mijn droomhuis eruit?
  • Hoe wonen de mensen die ik ken?
  • Wil ik een villa, een kasteel, een hutje, een tent, een rijtjeshuis?
  • Staat mijn huis aan een plein?
  • Zijn er bomen?
  • Is er een speeltuintje?
  • Is er een park? Met een vijver?
  • Of wil ik liever een kerk bouwen of een moskee?

Laat je verbeelding de vrije loop. Alles kan, alles mag.

Wie mannetjes of vrouwtjes wil knutselen mag dat natuurlijk ook.

We spreken wel af dat een volwassene in ons dorp ongeveer vier centimeter groot is en andere poppetjes in verhouding. Ook hier tonen we een voorbeeldje. Maar we hopen natuurlijk dat we straks aangenaam verrast gaan worden door de fantastische creaties die jullie ons gaan bezorgen. We hopen dat er massaal gereageerd wordt!

PRAKTISCHE AFSPRAKEN

Iedereen houdt zich aan de afmetingen die we hierboven vermeld hebben.

Als je werk(je) klaar is breng je dit naar de vrijetijdsbalie in cc Palethe.

Dit kan tussen 1 en 31 maart.

Klik op de volgende link voor de openingsuren: https://www.gemeentepelt.be/vrijetijdsbalie

We bewaren alle werkjes die we binnenkrijgen tot het Wereldfeest in september.

Daar bouwen we dan 'ons dorp' en iedereen kan het er komen bekijken.

Mocht corona ons leven nog steeds overheersen in september zorgen wij voor een andere locatie waar het dorp toch op een veilige manier bezichtigd kan worden.

KLEURWEDSTRIJD

We hebben ook nog een superleuke tekening cadeau gekregen van  cartoonist Fobie (Stijn Lauwers).

Vermits die nog niet ingekleurd is kunt u misschien al raden dat we er een kleurwedstrijd aan vastknopen. De jonge bezoekers die we normaal gezien in grote getale verwelkomen op ons familiefeest mogen hun beste beentje voorzetten en wie weet gekozen worden tot de beste in hun categorie. Er zijn 3 leeftijdsgroepen waar telkens één iemand als winnaar uit de bus komt en een leuke prijs wint. Om het spannend te houden gaan we niet verklappen welke prijs dat is natuurlijk.

Ook de tekeningen mogen binnengebracht worden via de vrijetijdsbalie van Palethe. Vergeet niet je naam, leeftijd en mailadres of  telefoonnummer op de tekening te schrijven! SUCCES!!!

 

De leeftijdsgroepen zijn: van 0j tot en met 5 j - van 6 j tot en met 10 j - vanaf 10 j

 

Download de tekening hier:

Download
KARIBU KWETU
DEADLINE voor het inleveren van de tekening: 31 maart 2021
KaribuKwetu.jpg
JPG Image 1.3 MB