WINTERFEEST KARIBU KARAMU

 

De volgende editie vindt plaats op 15 januari 2017 in het provinciaal domein Dommelhof te Neerpelt van 12u tot 18u. Welkom op ons feest! GRATIS inkom.

En hier is dan onze nieuwe affiche:

 

Het programma ziet er in grote lijnen uit als volgt:

Het gaat een warm feest worden! We zijn immens trots en vereerd dat we als hoofdgroep het fantastische orkest "RITMO LATINO" kunnen aanbieden. Deze zevenkoppige band draait al mee sinds eind jaren negentig en is intussen één van de meest ervaren vaste waardes in de Belgische latino muziek.

Met optredens op o.a. 'Gentse Feesten', 'Pole pole', 'Afro Latino' en 'Noche de Amor' hebben ze bewezen dat ze gelijk welk publiek kunnen opzwepen met hun mix van salsa, cumbia en merengue. Dat zal in het Dommelhof niet anders zijn!

Om in de sfeer te komen verwijzen we graag naar hun website waar stukjes muziek van hen beluisterd kunnen worden.

http://www.ritmolatino.be/site/

Klik op 'Muziek'.


Wat betreft het onderdeel WORKSHOPS hebben we dit keer een aantal nieuwigheden ingebouwd. Waar we tijdens vorige edities vooral het jongste gedeelte van ons publiek verwenden met allerlei doe-dingen hebben we dit keer een superleuk aanbod voor alle leeftijden.

 

Zo bieden we voor de papa's en mama's twee onweerstaanbare dansworkshops aan, namelijk SALSA en TANGO. Beiden worden gebracht door ervaren lesgevers. De ideale gelegenheid om eens een poging te wagen dachten we. En misschien de aanzet tot meer?

Vind hier een link naar de dansschool die de tango workshop verzorgt:

https://www.tangocorrientes.be/

Ook nieuw in ons aanbod is de mogelijkheid om een workshop STREETDANCE te volgen.

Het ongelofelijk enthousiaste team van GIGOS (een vzw die alle jeugdwelzijnswerkingen van Genk overkoepelt) heeft al jaren ervaring met deze dansvorm en verzorgt deze workshop.

Vermits het toch wel wat vaardigheid vereist hebben ze ervoor gekozen om op 2 niveaus te werken, namelijk met de leeftijdsgroep -10 jaar en later ook nog eens met de leeftijdsgroep +10 jaar.

 

Om te tonen wat het uiteindelijke resultaat kan zijn zullen ze ook nog een optreden doen met een groepje ervaren streetdancers. Spektakel verzekerd: cool dudes, dit is supervet!!!


Nog iets wat nooit eerder vertoond werd op ons festival is het volgende: buikdans voor kinderen. Oftewel 'Amore belly dance pari'.

Lees ik dat goed? Jazeker! Gericht op de leeftijd 5 tot en met 10 jaar is dit een unieke gelegenheid om eens te proberen hoe het voelt om dit te doen op een podium. Mama's zijn natuurlijk welkom om mee te doen!

En dan hebben we natuurlijk nog de vaste waardes op ons winterfeest, namelijk Zé & The Scorpions met hun djembe workshop. Iedereen die dit gezien heeft of eraan deelgenomen heeft weet hoe plezierig dit is. Lekker loos gaan en de handjes warm kloppen. Fun verzekerd!!!

Of onze "huismuzikant" Kenan die ditmaal op het podium komt met een vierkoppige band. We weten zelf nog niet naar welke regionen hij ons zal meenemen maar we kijken er al naar uit!

En natuurlijk zullen de kids weer kunnen kiezen voor een leuke hennatattoo of een gedaanteverwisseling ondergaan dankzij onze grime-artieste.

En alsof dat alles nog niet genoeg is bieden we (naar vaste gewoonte) ook nog meerdere knutselworkshops aan zodat de bezoekers zich creatief kunnen uitleven.

Voor diegenen die zich gewoon willen amuseren zonder iets te maken stellen we ook nog een aantal volksspelen op die gegarandeerd zuillen zorgen voor lachende gezichten. Ooit gehoord van 'toptafel', 'hamertjesspel', 'sjoelbak', 'tafelkegelen' of 'buurman bibber'?

Die spelletjes van vroeger kunnen zeker onze bezoekers bekoren! Kom dat zien, euhm doen bedoelen we eigenlijk. 

Bovendien kan er ook nog lekker én gezond gegeten worden en voor de prijs moet je het zeker niet laten want die zijn ronduit democratisch!

Op het menu staan dit jaar gerechtjes uit de Armeense, Mexicaanse, Peruaanse en Turkse keuken.

Je gaat toch niet koken op zondag als je bij ons o.a. empanadas, maiz, mexicaanse soep, kip met coriander, pilav, köfte en mercimek corbasi kan eten zeker :-)