KARIBU KARAMU 2018

 

De zesde editie vindt plaats op 14 januari 2018 in het provinciaal domein Dommelhof te Neerpelt van 13u tot 18u. Welkom op ons feest! GRATIS inkom.

 

 

We zijn erg trots om u weer een gevarieerd programma aan te kunnen bieden. Zoals bij vorige edities hebben we rekening proberen te houden met de gemengde samenstelling van ons publiek en we hebben voorstellingen/activiteiten voorzien voor alle leeftijden. Zie hier  het volledige programma. En pssstt, hou het vooral niet voor jezelf :) Maar zeg het voort!


OPTREDENS

RAP / HIPHOP

 

Als opener zijn we behoorlijk trots om het raptalent Graci te mogen voorstellen.

Hij is dan bovendien nog 'van eigen bodem' want hij is ook van Pelt.

 

De carrière van Yung Graci uit Lindelhoeven bij Overpelt ging de afgelopen jaren pijlsnel omhoog. Het raptalent maakte een nummer voor de populaire videogame 'Watch Dogs 2', trad op in eigen regio en werkte voor de lokale televisie. Intussen is Graciano Dos Santos Sebastiao volwassener geworden en werd 'Yung Graci' gewoon Graci. Op 12 januari stelt hij zijn tweede album 'Kleurrijker' voor in Palethe.
 

Met andere woorden: Dit optreden is een must voor de liefhebbers van het genre. Wie weet moet je binnen afzienbare tijd naar de grotere zalen in de steden om hem nog aan het werk te zien! Yo bro' geef er maar een lap op. Dit is chill!

CREATIEF POPPENTHEATER

 

Iets totaal anders is een poppentheater uit het Luikse dat al vele mondjes deed openstaan!

Met haar poppen Aarde en Vuur neemt Nadja Renouard van Buguel Noz ons mee in haar wereld van illusie en tovert zo een magisch spektakel tevoorschijn waarin ze de personages die vervuld zijn van poëzie tot leven brengt.

Klein én groot zullen gefascineerd staan te kijken naar deze dansen van de personages die Vuur en Aarde vertegenwoordigen.

Zelf heeft het ze het "Poésie du Feu et de la Terre" genoemd.

Kleine poëzie voor elk publiek: de marionetten poëzie van Buguel Noz is een innige en intense schepping die uitnodigt tot vervoering en verwondering. Muziek, dans, marionetten, alles is samengebracht in momenten van pure magie.

 

Voorstelling van plusminus 20 minuten - zonder woorden - voor elk publiek.

AFRIKAANSE CLOWNSHOW

Adesa is opgericht door leden van een zeer oude en belangrijke artiestenfamilie uit het zuiden van Ghana (West-Afrika), die de traditie van hun volk levend willen houden. De kracht van de muziek wordt begeleid door dansers en acrobaten in fel gekleurde kledij. Kortom wervelend Afrikaans muziektheater dat je niet mag missen!

 

African Clownshow:

Het hoogseizoen voor de clowns in Ghana ligt tussen Kerst en Nieuwjaar. De clowns zijn meestal vissers afkomstig uit de ‘Greater-Accra’-streek, de kuststreek rond de hoofdstad van Ghana.

In hun land noemen ze zich ‘Emasi’ wat zoveel wil zeggen als ‘gemaskerde mannen’. Gekleed in fel gekleurde kostuums goochelen en dansen ze. Ze maken jong en oud uit de hele buurt aan het lachen.

De ‘talking drums’ nodigen de kinderen uit om deel te nemen aan het spektakel. Soms trekken ze mee rond met de clowns zodat ze pas dagen later terug thuis komen.

Het is de tijd van vrolijkheid die het harde leven in Afrika helpt vergeten. De populaire clowns mogen er zeker van zijn dat ze in elk huis op een lekkere maaltijd vergast worden.

Begeleid door de muzikanten van Adesa brengen de clowns Obi en Ernest de komische zijde van het dagelijkse leven in Afrika.

Beide clowns hebben hun traditionele maskers thuisgelaten en veranderd in ‘Ayilor’ een make-up met schelpjes. Zo kunnen de kinderen steeds hun gezichten zien zodat ze niet weglopen van rare mannen.

Mime, acrobatie, goochelen, dansen, zingen en een pak improvisatie met het publiek zijn de elementen van de show.

 

 

PERCUSSIE & DANS

Yirikan is een percussiegroep met daarbij traditionele Guinese dansen, gesticht door Bayo Kankan in 2013. De groep bestaat uit 10 artiesten uit Guinée, Ivoorkust en België. Al deze muzikanten zijn verenigd door hun passie voor de traditionele West-Afrikaanse muziek.

Yirikan betekent: 'het geluid van het woud' en de band biedt ons een spektakelshow aan die bulkt van de energie! De veelheid aan instrumenten en de subtiliteit van de muzikanten is constant in dialoog met de virtuositeit van de dansers en de emotie van de gezangen. Hun performance combineert muziek, humor en choreographie.

RANDANIMATIE

 

(DOORLOPEND)

Zoals in vorige edities bieden we weer de mogelijkheid om leuke, coole lichaamsversieringen aan te laten brengen (door twee van onze vaste waardes intussen):

 

 

Als ouder kan je niet weerstaan aan de smeekbedes van je spruiten om getransformeerd te worden naar de één of andere superheld. Want dat kan aan onze grime-stand. Zie ze glunderen!

Zo willen de kids ook met plezier aanschuiven voor een coole henna tattoo.

Elk jaar staan er van begin tot einde lange rijen met kandidaten om er ééntje te laten zetten. Wees er op tijd bij zouden we zeggen!

 

 

 

 

Voor de eerste keer is er een workshop (Arabische) kalligrafie.

De betekenis van de afbeelding hiernaast bijvoorbeeld is als volgt:

 

In de naam van Allah. ... Bismillah is het allereerste woord van de koran, en een afkorting van 'bism Allah ar-rahmaan ar-rahiem (in de naam van God, de erbarmende Barmhartige), de openingszin van alle soera's.

Naast de jaarlijks weerkerende workshop djembe is er tijdens deze editie ook nog één voor Afrikaanse dans.

Niks te doen op zondag 14 januari? Kom naar Dommelhof en je zult je geen moment vervelen!

Mochten er toch nog stille momenten opduiken zullen die muzikaal ingevuld worden door "TOTO DISCO".

En natuurlijk hoeft niemand zich af te vragen wat ze toch weer moeten gaan eten als ze terugkomen van Karibu Karamu!

Want er zal weer gesmuld kunnen worden van de fantastische wereldkeuken die intussen ook onlosmakelijk verbonden is met ons feest. En dat aan prijzen waarvoor je geen friet special meer kan krijgen :)