NU DE DONKERE KILLE TIJD WEER AANGEBROKEN IS  KONDIGEN WIJ EEN DOSIS WARMTE EN LICHT AAN IN DE VORM VAN EEN NIEUWE EDITIE "KARIBU KARAMU". NOG EVENTJES WACHTEN EN DAN IEDEREEN OP POST!

Het feest wordt geopend door onze goede vriend Ron van Toto Disco, de mobiele discobar met groovy, dansbare wereldmuziek. Ook vult hij de rest van de dag tussen de optredens de leegtes op met zijn plaatjes. Stilstaan zal niet lukken!

De eerste artiest van deze editie is geen muzikale act maar een jonge snaak die met enkele vrienden acrobatische toeren uithaalt. Noh and friends stond vorig jaar al geprogrammeerd maar door een ongelukkige samenloop van omstandigheden is zijn optreden toen in het water gevallen. Hij heeft beloofd om dat dubbel en dik goed te maken dit keer. We kijken er naar uit.

Bij een eerdere editie van Karibu Karamu verzorgde Nadja van Buguel Noz al een zeer gesmaakte performance. Alle mondjes vielen open en het werd muisstil. Haar poppen vertellen universele verhalen die iedereen kan begrijpen en waarvoor geen woorden nodig zijn. 

De titel van haar optreden is: "Ik ben de andere" en volgens haar eigen woorden spreekt deze voorstelling in stilte tot ons over vrijgevigheid, solidariteit, uitwisseling en culturele diversiteit.

Voor jong en oud.

Wat onze jonge bezoekers zeker leuk gaan vinden is de workshop Afrikaanse dans voor kinderen. Maak jullie geen zorgen mama's en papa's: jullie mogen gerust meedoen hoor.

De afbeelding die getoond wordt is van kleuteridee.nl

 

 

 

 

 

 

Een andere workshop is dan weer wél vooral voor de volwassen bezoekers: salsa dansen.

Zowel voor beginners als gevorderden.

En onze hoofdgroep gaat in dezelfde stijl verder op het hoofdpodium.

Maykel López y su Nueva Dimensión is een salsaformatie met muzikanten uit Cuba en Nederland.

Voordat frontman Maykel López Rodriguez besloot Cuba voor Europa te verruilen was hij zanger bij één van Cuba's bekendste groepen "Oderquis Revé y su Changuï". Als zanger is hij van vele markten thuis: hij rapt even makkelijk als dat hij een gevoelige ballade zingt.

Een optreden van deze band staat garant voor een succesvol feest! Fiesta para todos.

Naast deze hoofdacts is er nog een hoop randanimatie: de workshop djembe heeft altijd succes en tovert een glimlach op ieders gelaat. Kundabuffi's schatkamer vormt een muzikaal wereldverhaal aan de hand van instrumenten en gebruiksvoorwerpen.

Andere activiteiten zijn schilderen, knutselen, kalligrafie en kantklossen.

Grime, hennatattoo, kraaltjes vlechten en volksspelen maken het programma compleet.

De foto's in de slideshow zijn afkomstig van neerpelt.in, behalve die van kundabuffi die afkomstig is van de website van de stad Gent. Dankjewel voor deze prachtige foto's!

We denken ook altijd aan de innerlijke mens: er zijn lekkere exotische hapjes te verkrijgen aan prijzen waarvoor je ze zelf niet kan maken. Smakelijk alvast!