Ons wereldfeest lokt veel volk en toont aan dat Pelt een geëngageerde gemeente is.

Naast de geweldige sfeer krijgen de bezoekers ook veel informatie over de initiatieven die in (Noord) Limburg en omgeving genomen worden om het Zuiden te steunen.

 

Situering ONDERsteBOVEN:

 

ONDERsteBOVEN is een feitelijke vereniging die een forum biedt voor alle Noord-Limburgse verenigingen die bezig zijn met ontwikkelingssamenwerking, multicultureel samenleven, duurzame ontwikkeling en internationale solidariteit.

ONDERsteBOVEN heeft de ambitie om op een ludieke, interactieve en duurzame manier de publieke opinie te sensibiliseren voor meer mondiaal verantwoordelijkheidsbesef en meer verdraagzaamheid en openheid naar andere culturen. Tijdens onze evenementen worden de culturele aspecten uit het zuiden op een positieve manier in beeld gebracht. Een groeiend aantal bezoekers kan actief deelnemen aan workshops, muziek, koken, dansen, kinderanimatie en informatie uit het zuiden.

Wereldfeest ONDERsteBOVEN (sinds 2002) en Karibu Karamu (sinds 2011) zijn uitgegroeid tot echt sfeervolle familiefeesten met veel hartverwarmende gezelligheid waar jong en oud aan zijn trekken komt.