INTUSSEN ZIJN WE BIJ DE 16DE EDITIE BELAND VAN ONS JAARLIJKS WERELDFEEST.

HET VINDT PLAATS TIJDENS HET EERSTE WEEKEND VAN SEPTEMBER  (ZATERDAG 2 EN ZONDAG 3 SEPTEMBER)

EN ZOALS BIJ EERDERE EDITIES HEBBEN WE WEER ONS UITERSTE BEST GEDAAN OM EEN KNALPROGRAMMA SAMEN TE STELLEN! LEES VERDER EN MAAK VOOR JEZELF UIT OF WE DAARIN GESLAAGD ZIJN

 

 

 

 

 

ONZE LEEFWERELD HEEFT KLEUR NODIG! HEEL VEEL KLEUR!

STA ONS TOE TE PROBEREN DIE MOOIE BOL TOT ZIJN RECHT TE LATEN KOMEN.

ALLEE, TENMINSTE TOCH 2 DAGEN PER JAAR.

2 DAGEN ZONDER ZWART-WIT.

 

 

WERELDFEEST ONDERsteBOVEN OP 2 EN 3 SEPTEMBER 2017 OP DE TERREINEN VAN DOMMELHOF NEERPELT

 

 

KLEUR JE MEE?

2 SEPTEMBER 2017

ZOALS BIJ EERDERE EDITIES OPENEN WE HET WERELDFEEST OFFICIEEL MET EEN EXPOSITIE VAN KUNSTENAARS "UIT DEN VREEMDE" MET AANSLUITEND EEN RECEPTIE.

ZIE HIER DE UITNODIGING VOOR DE TENTOONSTELLING VAN DE IRAANSE KUNSTENAARS BATUL HOSSEINI & REZA PANAHI MET TWEE VAN HUN WERKEN ALS SMAAKMAKER.

 

NA DE RECEPTIE KUNT U OOK NOG DE WERELDPREMIERE BELEVEN VAN DE NIEUWE (THEATER)VOORSTELLING VAN "JEJAAA" MET ALS TITEL: 'DE KANNIBALLI'S'.

 


En hier is ie dus: de affiche van de gloednieuwe editie!

Het was meer dan de moeite waard om erop te wachten!!

Met dank aan Liene Bouwen voor het fantastische ontwerp!!!

En om het geheel een beetje chronologisch in beeld te brengen tonen we hier ook de achterzijde van de flyer die binnenkort in elke brievenbus van Neerpelt en Overpelt zal vallen.

Met daarop het volledige programma van de drie locaties op ons festivalterrein.
3 SEPTEMBER 2017

HIER ALVAST EEN LINK NAAR EEN VAN DE MUZIKALE HOOFDACTS "GRUPO SURUPANA", EEN PERUAANSE BAND MET ERG VEEL PODIUMERVARING EN DAARMEE GEPAARD HEEL VEEL SPEELPLEZIER.

ALLEEN AL DAARVOOR KOM JE TOCH NAAR NEERPELT ZEKER!

AH JA WANT BOVENDIEN WORDT ER NUL EURO ENTREEGELD GEVRAAGD: € 0,00 OFTEWEL GRATIS

EN WAT TE DENKEN VAN DE ANDERE MUZIKALE HOOFDACT, DE INTERNATIONALE CRAZY-IDIOT-ANARCHO-FOLK BAND "TRIKOSIS" DIE ER OOK EEN LAP OP KOMEN GEVEN DE 3DE SEPTEMBER???

AMBIANCE GEGARANDEERD!!!

VOOR ALLE DUIDELIJKHEID: DE BANDNAAM IS WEL DEGELIJK TRIKOSIS MET EEN K EN NIET MET EEN C ZOALS OP DE FLYERS, WAARVOOR ONZE EXCUSES.

Wie graag meer wil ontdekken over deze bende prettig gestoorde anarcho's kan dat op hun prettig gestoorde website: http://trikotrikotriko.wixsite.com/trkosis

De Senegalees-Belgische percussie- en dansgroep "Fi ak Fé" onder leiding van “Alou Ndiaye” staat ook op ons hoofdpodium en wat we van hen kunnen verwachten is een wervelend optreden met percussionisten en danseressen. Ze gebruiken traditionele en originele West Afrikaanse ritmes voor djembé en doundoun. En ze hebben ons laten weten dat ze met 14 personen komen optreden!

Van hen kunnen we geen Youtube preview geven omdat zij dat bewust niet willen om hun repertoire te beschermen. Natuurlijk respecteren we dat!

Wel verwijzen we voor meer info naar hun facebook pagina: https://www.facebook.com/Africanmagicschow/

Ze hebben zeer zeker hun sporen al verdiend, onder meer door hun jaarlijkse passage op Afro Latino!

Misschien even vermelden dat Alou Ndiaye zélf de toestemming gegeven heeft om de foto's van hun fb pagina te halen en te gebruiken. Bij deze!

Wat ook zeer zeker voor vuurwerk gaat zorgen is de sessie "Capoeira" op ons podium in het bos!

Wat is capoeira eigenlijk? Wel, dit is wat de mensen van Mestrando Karamelo (Belgische vertegenwoordiging van Mundo Capoeira) er zelf van zeggen:

Capoeira is een mix van sport, gevecht, dans, kunst, cultuur, muziek en spel.
 
Ontwikkeld door Afrikaanse slaven - die overgebracht werden naar Brazilië - en hun nakomelingen, wordt capoeira gekenmerkt door vlugge en ingewikkelde bewegingen, vaak laag bij de grond of ondersteboven uitgevoerd, soms met een flinke portie acrobatie. Een kenmerk dat capoeira onderscheidt van ANDERE gevechtssporten, is het feit dat het spel begeleid wordt door muziek.
 
Het woord capoeira heeft verschillende betekenissen, één daarvan verwijst naar de gekapte bosgebieden van het Braziliaanse binnenland. Er werd gesuggereerd dat capoeira zijn naam kreeg van de lokale bevolking die hun grote plattelandseigendommen afsloten van de slavenbasis.

En dan is er nog meer spektakel te zien, namelijk de djembe workshop van onze goeie vriend Zé en zijn Scorpions (niét de Duitse hardrockers voor alle duidelijkheid).

Zij die hen op vorige edities gezien hebben weten dat dit genieten is tot de laatste seconde!

Als er iemand weet hoe een publiek mee te krijgen is hij het wel :)

Komaan, klop die handjes warm!

DJ Stanley Livingstone (Neerpeltenaar Stijn Lauwers) , die al op heel wat festivals heeft gestaan en ook bekend is als sidekick van Buscemi, heeft ondertussen een reputatie opgebouwd om u tegen te zeggen.

Wie beter dan hem kan de muziek tussendoor verzorgen en de leemtes opvullen tussen de groepen/artiesten? Juist ja, niemand! Daarom zijn we trots om hem weer op ons Wereldfeest achter de draaitafels te hebben!
EEN OPSOMMING VAN AL HET LEUKS DAT ER TE ZIEN EN TE DOEN ZAL ZIJN OP ONDERsteBOVEN:

 

 • WORKSHOPS
 • INFOSTANDS VAN NOORD-ZUID VERENIGINGEN
 • WERELDKEUKEN + TERRASJES

 

EN DOORLOPEND (in alfabetische volgorde):

 • BALLONNEN PLOOIEN
 • CIRCUS
 • ENERGETISCHE MASSAGE
 • HENNATATTOO
 • MAGIC WATER
 • POTTENBAKKEN
 • SCHILDEREN OP DOEK (ZIE FOTO HIERBOVEN)
 • SCHMINK + GRIME
 • TEKENEN + KNUTSELEN
 • TENEN LEZEN
 • ZANDKAART MAKEN

 

IEDEREEN WELKOM!

(VAN WELKE PLANEET JE OOK AFKOMSTIG BENT)

Nog even vermelden dat dit alles niet mogelijk zou zijn zonder de zeer gewaardeerde steun van onze partners en sponsors waarvoor onze eeuwige dank. Voor een volledig overzicht klik op 'Partners'.

Dank je, dank je, dank je aan alle vrijwilligers! Voor jullie inzet en medewerking. Het is een gewéldig succes geworden en daar hebben jullie allemaal een steentje toe bijgedragen. Op naar een volgende editie!!!

 

Meer foto's zijn te vinden op: https://flic.kr/s/aHsm3QudFw