Zondag

5

september

WERELDFEEST

2021

(AFGESLANKTE VERSIE)

Vermits corona nog steeds spelbreker blijft kunnen we weer geen volwaardig wereldfeest organiseren. Vorig jaar slaagden we erin om via afhaalmenu's ons publiek toch iets aan te bieden en de woonzorgcentra van Pelt te verblijden met een exotisch optreden. Deze keer is er nét iets meer mogelijk en ontvangen we weer publiek op onze vaste locatie, namelijk het provinciaal domein Dommelhof. Helaas is dat wel met redelijk wat beperkingen. Omdat we niet in staat zijn het terrein hermetisch af te sluiten om alleen mensen met een Covid Safe Ticket toe te laten en daarenboven een testdorp in te richten hebben we voor een andere aanpak gekozen.

Het aantal bezoekers wordt beperkt en het is verplicht om te reserveren. De links om te reserveren voor de verschillende activiteiten vindt u onder elk item.

Ons feest blijft wél naar goede gewoonte gratis.

Om 13u30 én om 14u45 vindt de familievoorstelling "GEEL" plaats in het Atrium van het Dommelhof.

In 'Geel' wordt het publiek meegenomen in een gele wereld waar alles, maar dan ook echt alles, geel is.

Zelfs de bezoekers zitten op gele kussentjes. Geel is de kleur van de zon, van blijdschap.

Het is genieten in de gele stad. Tot blauw verschijnt. Dat is niet onze kleur. Dat kennen we niet. In de strijd van geel tegen blauw ontstaat er iets onverwachts. Vanaf de leeftijd van 2 jaar.

Met haar mimespel laat Anastasiia Liubchenko allerlei grappige gele bewoners tot leven komen. De originele livemuziek van Thijs Felperlaan en Yung-Tuan Ku verhoogt hierbij de magie.

Tussen de twee voorstellingen worden de zitplaatsen ontsmet en alle personen vanaf 12 jaar moeten verplicht een mondmasker dragen vermits dit binnen plaatsvindt.

Let op: de plaatsen zijn telkens beperkt tot 80 personen per voorstelling en moeten dus gereserveerd worden via deze weg. Vol is vol! Klik op het woord 'reservatie' voor de link.

13u30: Reservatie

14u45: Reservatie

Om 14u verwelkomen we Rob Van Vlierden, waarschijnlijk één van de meest geëngageerde mensen van Pelt. Door zijn jarenlange inzet voor o.a. het Filipijnencomité en 11.11.11 én zijn betrokkenheid bij ons wereldfeest is hij meer dan welkom om zijn boek "Kwetsbaar en opstandig" in primeur voor te komen stellen. Dit zegt HAC Weekblad over het boek: Met ‘Kwetsbaar en opstandig, de avonturen van een mei 68-er’ brengt Rob Van Vlierden uit Overpelt zijn eerste boek uit. Na de dood van zijn moeder, in maart van dit jaar, blikte Rob terug op zijn leven en besliste hij om zijn herinneringen neer te pennen in de vorm van korte verhaaltjes, die hij dan deelde op zijn persoonlijke Facebookpagina. Over zijn kindertijd en jeugd, zijn passies, zijn favoriete bands, zijn politieke visies,… De reacties waren overweldigend en Rob besliste om dit verder te zetten. Tot hij enkele maanden geleden werd benaderd door uitgeverij EPO, met het boek als resultaat.

Locatie: Zaal L1 in het Dommelhof. Max. 40 personen. En mondmasker verplicht vanaf de leeftijd van 12 jaar. Klik op het woord 'reservatie' voor de link.

14u: Reservatie

En tenslotte begeven we ons naar buiten voor twee uur lang exotische klanken en dansen. Om 16u begint het concert van de geweldige salsaband "Maykel Lopez y Su Nueva Dimension" afgewisseld met de dames van "Aire Flamenco".
"Maykel Lopez y Su Nueva Dimension" is een formatie met muzikanten uit Cuba en Nederland.

Voordat frontman Maykel López Rodriguez besloot Cuba voor Europa te verruilen was hij zanger bij één van Cuba's bekendste groepen "Oderquis Revé y su Changuï". Als zanger is hij van vele markten thuis: hij rapt even makkelijk als dat hij een gevoelige ballade zingt.

Een optreden van deze band staat garant voor een succesvol feest! Fiesta para todos.

Aire Flamenco is een recent opgerichte samenstelling van verschillende live flamencomuzikanten en – danseressen. Allemaal verschillend, maar de belangrijkste noemers zijn toch wel hun roots in en passie voor flamenco.
Ze brengen met hun opzwepende rumba’s en vrolijke sevillanas het zuiden van Spanje dichterbij. Una gran fiesta española, daar zorgt Aire Flamenco voor! Olé!

Voor dit openlucht optreden zijn de plaatsen beperkt tot 200 personen.

Klik op het woord reservatie voor de link.

16u: Reservatie

 

Begin dit jaar werd er volop geknutseld om het dorp van onze dromen te bouwen. Onder de naam "Karibu Kwetu" ('Welkom in ons dorp') riepen we toen op om zoveel mogelijk huisjes e.d. te bouwen. Tijdens het komende wereldfeest wordt dit dorp getoond aan het publiek. Locatie: de foyer van het Dommelhof.

Opgelet: de deuren sluiten om 16u!


In tegenstelling tot andere edities zullen er slechts enkele infostanden aanwezig zijn van Noord-Zuid verenigingen en ze zullen onbemand zijn. Toto Disco (zie foto) zorgt met zijn mobiele discobar voor de muzikale omlijsting. En wat betreft de innerlijke mens: drankjes kunnen besteld worden aan de tafeltjes en worden ter plaatse gebracht. Eetstanden zullen er niet zijn dit jaar.